Muntre Mejlgade

Jeg kører hver dag gennem en af Århus’ cykelgader; Mejlgade, men her til morgen var der blevet tilføjet en lille ekstra “feature” på de cykelsymboler, der angiver, at det er en cykelgade. Er det ikke hyggeligt? Det fik i hvert fald mig til at smile og gjorde min morgen lidt bedre 🙂

Fakta om cykelgaderne:

Mejlgade er en af byens hovedfærdselsårer, hvad angår cyklister. I løbet af ét døgn kører der 4.600 cykler gennem den snævre gade, hvilket gør Mejlgade til den femte mest cykeltunge vej i Aarhus.

I en cykelgade er kørebanen reserveret til cyklisterne, men i Aarhus må bilister også gerne køre på byens cykelgader. Bilerne er dog ”gæster” i gaden og skal indordne sig efter cyklisterne. Cykelgaderne i Århus er følgende: Mindebrogade, Skolegade, Mejlgade, Graven, Borggade, Klostergade, Grønnegade, Christiansgade, Østergade, Fredensgade og Fredens Torv, Guldsmedegade, Mejlgade og Frederiksgade.

Vi ses på cykelstierne og i cykelgaderne 🙂

Kh. Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *